Taiwan Center for Disease Control

Taipei, Taiwan

2008

One of the defining stances of 20th Century modernism was its insistence on the material and functional legibility of geometry. The relaxation of this ambition has led to a renewed interest in the classical tendency to confuse, through the use of cornices, bases, and architraves, the transitions between floors, walls and ceilings.  However, instead of relying on these classical devices, this proposal for the New National Library of the Czech Republic actively researches the 21st century equivalent of such geometric relaxations.  Through geometric contortions, elongations and fluid attachments, floors do not only become walls, but become circulation paths, corridors, structural members, apertures, and facades.  The effect is one that combines the open plan legibility of modernism with the fluid transitory articulations of classicism

Taiwan CDC 001
Taiwan CDC 002a
Taiwan CDC 009 website image
Taiwan CDC 002
Taiwan CDC 008b
072310_cs_taiwan_cdc_4
Taiwan CDC 011b website image
Taiwan CDC 011 website image
Taiwan CDC 008 website image
Taiwan CDC 012
Taiwan CDC 013
Taiwan CDC 006
← BACK TO PROJECTS